KEY FEATURES OF APPLE’S ‘SPACESHIP CAMPUS’

1
78

Appearing as a giant saucer, the Silicon Valley site near the 280 Highway will be home to 13,000 Apple employees.

It features jogging and cycling trails, with more than a thousand bikes kept on site at all times, which staff can use to make their way around.

The Spaceship has 360-degree curved glass fronted walls and central courtyard as well as a 1,000-seater auditorium, a gym and 300,000 square feet of ‘research’ space.

Apple Campus 2 also has underground parking hidden from view, meaning 80 per cent of the site can be covered in trees. The site was previously owned by Hewlett Packard and the majority of the area is currently covered in asphalt.

Elsewhere underground, the auditorium will be where Apple’s CEO Tim Cook will present the company’s keynotes ahead of product launches.

This auditorium is covered with a circular glass pavilion that will also be an access point for employees and guests.

Natural gas, primarily, provides the building’s power and the local energy grid will only be accessed in emergencies.

Appearing as a giant saucer, the Silicon Valley site near the 280 Highway will be home to 13,000 Apple employees. It features jogging and cycling trails, with more than a thousand bikes kept on site at all times, which staff can use to make their way aroundAppearing as a giant saucer, the Silicon Valley site near the 280 Highway will be home to 13,000 Apple employees. It features jogging and cycling trails, with more than a thousand bikes kept on site at all times, which staff can use to make their way around
The Spaceship has 360-degree curved glass fronted walls and central courtyard as well as a 1,000-seater auditorium, a gym and 300,000 square feet of 'research' space

Natural gas, primarily, provides the building's power and the local energy grid will only be accessed in emergencies

The auditorium will be where Apple's CEO Tim Cook will present the company's keynotes ahead of product launches

The glass structure is also fitted with solar panels.

The circular, four-storey building is around a mile in circumference and a third of a mile wide and was recently described by the San Fransisco Weekly as a ‘massive glass doughnut’.

The building stays eco-friendly with natural ventilation that works instead of air-conditioning for 70 per cent of the year, low energy LED lighting where natural light doesn’t reach, and on-site recycling.

 

1 COMMENT

  1. Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here